Trachycarpus fortunei (Chinese windmill palm, Chinesische Hanfpalme) - kínai kenderpálma
új

Trachycarpus fortunei (Chinese windmill palm, Chinesische Hanfpalme) - kínai kenderpálma

CIKKSZÁM:WS00179
készletinformáció:
Raktáron
18 900Ft
kérdése van a termékről?


Tavasztól őszig a kertben vagy teraszon is tartható, de a déli tűző naptól óvni kell. Főként alacsony páratartalom esetén érzékeny a pajzstetűre, ez ellen a levegő páratartalmának növelésével védekezhetünk. A pajzstetvek irtását már a megjelenés pillanatában célszerű elkezdeni, mert később az általuk kiválasztott mézszerű folyadékon a korompenész is gyorsan megtelepszik.Amennyiben szobában kívánjuk tartani, válasszunk neki világos, ablakhoz közeli helyet, hogy a levélnyelek ne nyúljanak meg. Télen lehetőség szerint tartsuk világos helyen, hidegházi körülmények között 12-14 °C fokon. Ilyenkor visszafogottabb öntözés és tápanyag-utánpótlás szükséges.

Igen jó hidegtűrési adatokkal rendelkezik, ezért a kerti nevelésre az egyik legalkalmasabb pálmafaj. Gondos ültetéssel, téli előkészítéssel és takarással nagyon jól viseli a teleinket. .       -16 -18  °C-ig télálló de megfelelően téliesítve átmeneti -20 -22 °C-ot is kibír (pl: 2009/2010-es tél) A kenderpálmák nagy hidegben elveszíthetik koronájukat, de május végén nyár már nyílnak az új levelek kárpótolva minket a téli veszteségért…

További ajánlataink
további ajánlataink
szolgáltatásaink
Miben állhatunk rendelkezésére?
Legyen az kert, ház, terasz vagy csak egy erkély, mindegyik lehet egyedi, ami Te vagy, ami ezáltal feltölt. Kerttervezés, kivitelezés igény szerint öntözéstechnikával, növényápolás, és nem utolsó sorban lakberendezés, hiszen a növényekhez is hozzá tartoznak a szép kiegészítők.... Családi rendezvények, esküvőkre élő virág dekoráció szertartás helyszínére is.
kert
személyes konzultáció
Tekintsd meg kínálatunkat személyesen
Bemutatókertünkben egy régi kert újjá éledése látható, ötletek mit mivel ültethetsz össze, abból milyen látvány várható....., Személyes konzultáció alkalmával személyre szabott kert alapjai fektethető le.
kert