Szaktanácsadás

Kertápolás

Bármilyen jól megtervezett és megépített egy kert, megfelelő gondozás, ápolás hiányában nem fogja mutatni igazi szépségét. Kertünk egy élő szervezetként is felfogható, melyeket nevelni és szeretni kell, hogy a legszebben fejlődjenek. A kert gondozása nem merül ki a fűnyírásban, a rendszeres gyomlálást, metszést, növényvédelmet kertünk meghálálja.
A tudatos tápanyag utánpótlással gyepünk és növényzetünk olyan színben fog pompázni, amivel minden szomszédunk irigységét kivívhatjuk. Azoknak igyekszünk segítséget nyújtani, akik szabadidő vagy kertgondozási ismeretek – esetleg mindkettő- hiányában nem tudják megoldani e feladatokat. Igény szerinti rendszerességgel, jellemzően hetente elvégezzük az aktuális ápolási munkákat. Tudva, hogy minden kerttulajdonos gondja a kerti hulladék elhelyezése, a keletkező nyesedéket aprítógéppel tápanyagutánpótlás, esetleg talajtakarásra használható.

Növényvédelem

Bármilyen körültekintően választjuk ki tervezéskor a növényeket, nem kerülhetik el kertünk növényei a kártevők és kórokozók támadását. Sajnos be kell avatkoznunk kémiai, -egyre többször- biológiai növényvédő szerekkel. Rendszeres odafigyeléssel még időben megállíthatóak a növények megbetegedése. Permetező gépeink és növényvédelmi szaktudásunk segítségével könnyen megállíthatjuk a legtöbb kártevő és kórokozó elterjedését.
Prevenciós jelleggel értékes tápanyagokat tudunk permetező gépekkel kijuttatni lombtrágya formájában. Ezt sokszor a már leromlott állapotú növények is meghálálják.

A kertünk növényei öltöztetik fel a házat, kiegészítik az épített elemeket, határolják, életterünket díszítik és élettel töltik meg. A virágok, a növények változatos formavilága és sokszínűsége pozitív hatással van ránk, életkedvet ad és megnyugtat.

Kerttervezés során a megrendelői igényeket, a hely sajátosságait, talaj és éghajlati viszonyokat figyelembe véve alakul ki a leendő kertünk. Minden esetben szem előtt tartjuk, hogy a tervezett kert összhangban legyen a ház stílusával, belső és külső megjelenésével.

A nagyobb méretűre növő fák, fenyők a kert alappillérei, melyeket a terület súlypontos részeire ültetjük. Ezek lesznek a kert vezérnövényei. Magasságukkal, térbeli kiterjedésükkel vezetik a szemet, biztonságot adnak, kijelölik a fontos területeket.

Metszés

Talán a legtöbb szakértelmet igénylő kertápolási feladat a metszés.
Minden típusú metszésnek a vegetációban megszabott ideje van. Mind a cserjéknek, mind a díszfáknak, gyümölcsfáknak és az örökzöldeknek is megvan, hogy az évnek mely szakaszában szükséges megmetszeni.
A metszésnek több funkciója is van. Egyrészt a növények növekedésében, megújulásában, és megifjításában van szerepe, másrészt, a gyümölcstermés milyenségére és mennyiségére is befolyással van. Mindezek mellett a metszéssel befolyással lehetünk a növények alakjára, ezáltal közreműködhetünk abban, hogy a növényeink megjelenésükben a rájuk jellemző habitust tudják visszaadni és támogathatjuk a tervezői szándékot.
Kitüntetett időszak ilyen szempontból a tavasz, mivel a legtöbb cserjének és gyümölcsfának ez az időszak alkalmas a visszavágásra, ifjításra. Természetesen sok kivétel van, ezért is célszerű szakemberre bízni a növények metszését, hogy minél szebb formájában tudjanak megmutatkozni kertünk növényei.
Ennek a munkafolyamatnak a szakszerű elvégzéséhez elengedhet az éles, és professzionális eszközök használata.

Tápanyag utánpótlás

A nyírásokkal folyamatosan elvesszük a tápanyagot a talajból, így ha ezeket nem pótoljuk a füveknél hiánybetegségek lépnek fel, kisárgulnak, növekedési erélyük, terhelhetőségük, betegségekkel szembeni ellenállásuk csökken, rosszul érzik magukat. Tápanyag utánpótlás céljából szerves és műtrágyákat használunk, amit műtrágyaszóró berendezéssel egyenletesen juttatják ki a gyepfelületre.
A professzionális műtrágyák fontos tulajdonsága, hogy egyenletesen, hosszú hatásspektrumú tápanyagellátást biztosít az összes makro, mikro elemmel.
Kerüljük a hagyományos szántóföldi műtrágyák használatát, mert ezek gyorsan hatnak, szerkezetromlást idéznek elő, hamar lebomlanak és kimosódnak a talajból, perzselést okozhatnak, indokolatlanul felgyorsítják a hajtásnövekedést.

Kínálatunk
további ajánlataink