Scadoxus multiflorus - Vérvirág

Scadoxus multiflorus - Vérvirág

CIKKSZÁM:WS00536
készletinformáció:
Raktáron
1 550Ft
kérdése van a termékről?


A vérvirág, azaz Scadoxus multiflorus Dél-Afrika területén őshonos, különlegesen szép növény, amely az amarillisz félék családjába tartozik. Lakásban, valamint szabadban egyaránt tartható. Fagyérzékeny növény, emiatt a szabadban tartott példányok teleltetést igényelnek.

A vérvirág érdekességét gömb formájú, tenyérnyi virága adja, amelyet akár 200 darab aprócska csillag alakú virág is alkothat. Hogy még inkább vonzza a tekinteteket, virága élénkpiros, narancssárgás színben játszik. A kertben cserépbe és szabadföldbe ültetve is nevelhetjük. Jól érzi magát a kert, nagyobb fák alatti, árnyasabb részén is, világos, félárnyékos helyet egyaránt választhatunk számára.

Víz és tápanyagigényes növény, ezért tápanyagban gazdag, jó szerkezetű nedves talajba ültessük. Vízigényét rendszeres öntözéssel elégíthetjük ki, nyugalmi időszakában kevesebb vízzel is beéri.

Az első fagyok előtt vigyük a lakásba a cserépbe ültetett vérvirágot, a szabadföldbe ültetett gumókat ássuk ki és teleltessük át fagyvédett helyen. A kiásott gumókat a fagyveszély elmúltával tavasszal lehet kiültetni.

További ajánlataink
további ajánlataink
szolgáltatásaink
Miben állhatunk rendelkezésére?
Legyen az kert, ház, terasz vagy csak egy erkély, mindegyik lehet egyedi, ami Te vagy, ami ezáltal feltölt. Kerttervezés, kivitelezés igény szerint öntözéstechnikával, növényápolás, és nem utolsó sorban lakberendezés, hiszen a növényekhez is hozzá tartoznak a szép kiegészítők.... Családi rendezvények, esküvőkre élő virág dekoráció szertartás helyszínére is.
kert
személyes konzultáció
Tekintsd meg kínálatunkat személyesen
Bemutatókertünkben egy régi kert újjá éledése látható, ötletek mit mivel ültethetsz össze, abból milyen látvány várható....., Személyes konzultáció alkalmával személyre szabott kert alapjai fektethető le.
kert