Ranunculus - Boglárka

Ranunculus - Boglárka

CIKKSZÁM:WS00235
készletinformáció:
Nincs raktáron
Nem rendelhető
kérdése van a termékről?


Egyik első, tavasszal kapható virágunk a boglárka, mely színpompás, nagy virágaival és üde zöld leveleivel évszakának minden báját magában hordozza. A boglárkafélék (Ranunculus nemzetség) latin neve a rana -béka- szóból ered, s a növény azon tulajdonságára utal, hogy csak az állandóan nedves, nyirkos talajon érzi jól magát, akárcsak névadója. 

Körülbelül 20-50 cm magasra nő meg, tavasszal gumójáról hajt ki, melyen jellegzetes apró, húsos, karomszerű gyökerek vannak. A boglárka levelei szeldeltek, színük üdezöld, formájuk petrezselyemre, zellerre emlékeztető. Virágait tavasz közepétől hozza, melyek nagy méretűek, tömöttek, bazsarózsára emlékeztetőek. Számos színben kapható a boglárka: piros, sárga, narancssárga, rózsaszín, fehér és ezek különböző árnylatai; de léteznek egyszerű és duplaszirmű fajtái is. Virágzás után a levelek elszáradnak, visszahúzódnak, a növény pihenő állapotba kerül következő tavaszig. Az egész növény mérgező. A boglárka napos helyen és jó vízáteresztő képességű talajon érzi jól magát. A virágzás ideje alatt nem túl magas hőmérsékletet és állandóan nyirkos talajt igényel. Az elnyílott virágokat folyamatosan eltávolítva meghosszabbíthatjuk a boglárka nyílását. Tartása nem könnyű, mivel gumója a pihenőidőszakban száraz, hüvős helyet igényel, könnyen rothad, így nehezen teleltethető át. A boglárkát gumója szétszedésével vagy magvetéssel szaporíthatjuk.

További ajánlataink
további ajánlataink
szolgáltatásaink
Miben állhatunk rendelkezésére?
Legyen az kert, ház, terasz vagy csak egy erkély, mindegyik lehet egyedi, ami Te vagy, ami ezáltal feltölt. Kerttervezés, kivitelezés igény szerint öntözéstechnikával, növényápolás, és nem utolsó sorban lakberendezés, hiszen a növényekhez is hozzá tartoznak a szép kiegészítők.... Családi rendezvények, esküvőkre élő virág dekoráció szertartás helyszínére is.
kert
személyes konzultáció
Tekintsd meg kínálatunkat személyesen
Bemutatókertünkben egy régi kert újjá éledése látható, ötletek mit mivel ültethetsz össze, abból milyen látvány várható....., Személyes konzultáció alkalmával személyre szabott kert alapjai fektethető le.
kert