Platycodon grandiflorus - Léggömbvirág

Platycodon grandiflorus - Léggömbvirág

CIKKSZÁM:WS00537
készletinformáció:
Raktáron
1 200Ft
kérdése van a termékről?


A léggömbvirág, más néven hírharang (Platycodon grandiflorus) őshazája Kelet-Ázsia. Közepes termetű, évelő növény, mely elnevezését bimbóinak különleges formájáról kapta. Létezik törpe változata is, mely balkonládába ültethető.

Bokros növekedésű, nagyon látványos külsejű dísznövény, mely egész nyáron hozza fehér, kék vagy rózsaszín, nagyméretű virágait. Levelei élénk-zöldek, enyhén tojásdad alakúak. Fényigényes növény, kedveli a világos fekvést, akár tűző napra is ültethetjük. Akkor fejlődik a legszebben, ha egyből végleges helyére ültetjük és ezt követően már nem bolygatjuk átültetéssel. Az enyhén nyirkos, jó minőségű kerti talajokat kedveli. Ha a talaj agyagos, érdemes az ültetést megelőzően homokkal lazítani. Ha rendszeresen tápoldatozzuk és öntözzük, még szebben fejlődik. Egyébként is hosszú virágzási idejét meghosszabbíthatjuk, ha az elszáradt virágokat levágjuk róla. Magról és dugványozással is szaporítható.

További ajánlataink
további ajánlataink
szolgáltatásaink
Miben állhatunk rendelkezésére?
Legyen az kert, ház, terasz vagy csak egy erkély, mindegyik lehet egyedi, ami Te vagy, ami ezáltal feltölt. Kerttervezés, kivitelezés igény szerint öntözéstechnikával, növényápolás, és nem utolsó sorban lakberendezés, hiszen a növényekhez is hozzá tartoznak a szép kiegészítők.... Családi rendezvények, esküvőkre élő virág dekoráció szertartás helyszínére is.
kert
személyes konzultáció
Tekintsd meg kínálatunkat személyesen
Bemutatókertünkben egy régi kert újjá éledése látható, ötletek mit mivel ültethetsz össze, abból milyen látvány várható....., Személyes konzultáció alkalmával személyre szabott kert alapjai fektethető le.
kert