Pennisetum glaucum Purple Majesty - Indiai díszköles

Pennisetum glaucum Purple Majesty - Indiai díszköles

CIKKSZÁM:WS00563
készletinformáció:
Raktáron
2 100Ft
kérdése van a termékről?


Pennisetum glaucum 'Purple Majesty' / Indiai Díszköles, lila impozáns növény. A köles, egyike a világ legrégibb termesztett gabonájának, mint élelmiszer vagy takarmány. A növény nagyon hasonlít a kukoricára. Egynyári, kiterjedt gyökérzete teszi lehetővé, hogy szárazságtűrő. Hosszú, üvegkefe-szerű virágzata. Magról szaporítható.

Kiültetni szabadba, csak miután a talaj felmelegedett. Mivel trópusi eredetű, nem nő sokat, amíg az időjárás melegszik, de aztán gyorsan növekedni kezd. Az optimális hőmérséklet a növekedéshez 30 és 35 °C így lehet, hogy sohasem éri el a maximális méretét, hűvös nyarak miatt. Teljes napot kíván, mivel a több fény erősebb és vastagabb szárakat eredményez, és a levélzet besötétülése is csak teljes napon jön létre. Minden növénynek 1-3 fő szára nő, de lehet több is. Virágzata, hasonlít a gyékényre. A könnyű, jó vízelvezetésű talajt szereti, de szinte bármilyen típusú talajban megél.

A fiatal palánták zöld lombúak, amint fejlődnek, a sötét elszíneződés a 8 levél után kezdődik. Jól tűri a szegényes talajt és a száraz körülményeket, de erőteljesebben fog nőni, a korai műtrágya és következetes öntözés hatására. A díszkölesnek kevés a kártevője, de néha levéltetű megfertőzheti a növényeket. A lila szín jól kombinálható más növényekkel.

További ajánlataink
további ajánlataink
szolgáltatásaink
Miben állhatunk rendelkezésére?
Legyen az kert, ház, terasz vagy csak egy erkély, mindegyik lehet egyedi, ami Te vagy, ami ezáltal feltölt. Kerttervezés, kivitelezés igény szerint öntözéstechnikával, növényápolás, és nem utolsó sorban lakberendezés, hiszen a növényekhez is hozzá tartoznak a szép kiegészítők.... Családi rendezvények, esküvőkre élő virág dekoráció szertartás helyszínére is.
kert
személyes konzultáció
Tekintsd meg kínálatunkat személyesen
Bemutatókertünkben egy régi kert újjá éledése látható, ötletek mit mivel ültethetsz össze, abból milyen látvány várható....., Személyes konzultáció alkalmával személyre szabott kert alapjai fektethető le.
kert