Passiflora - Golgota

Passiflora - Golgota

CIKKSZÁM:WS00112
készletinformáció:
Raktáron
8 500Ft
kérdése van a termékről?


Golgotavirág (Passiflora) a golgotavirágfélék családjába tartozó dekoratív szobanövény, melyet támaszték mellett felfuttathatunk, valamint nyáron szabadban is nevelhetünk. Több mint 400 faja ismert, melyek Amerika trópusi vidékein honosak.

Fás szárú, örökzöld kúszónövények, melyek jellemzően nyáron és ősszel hozzák virágaikat. Fejlődésük során kacsokkal kapaszkodnak, leveleik szórt állásúak, három vagy ötkaréjúak, lándzsa vagy tojásdad alakúak. Termésük tojásdad vagy gömbölyű alakú toktermés.

A golgotavirágok közül talán a kék golgotavirág (Passiflora caerulea) a leginkább népszerű, melynek  kék fehér és sárga színekkel tarkított különlegesen szép virágát július-augusztus környékén csodálhatjuk meg. Egyes források szerint a páratlan szépségű virágok egyes részei Krisztus szenvedését jelképezik, erre a 17. század botanikus misszionáriusainak feljegyzéseiből következtetnek. A nemzetség neve (Passiflora) melyet a jezsuiták alkottak, szintén erre utal. A latin passio kifejezés szenvedést, a flos pedig virágot jelent. 

További ajánlataink
további ajánlataink
szolgáltatásaink
Miben állhatunk rendelkezésére?
Legyen az kert, ház, terasz vagy csak egy erkély, mindegyik lehet egyedi, ami Te vagy, ami ezáltal feltölt. Kerttervezés, kivitelezés igény szerint öntözéstechnikával, növényápolás, és nem utolsó sorban lakberendezés, hiszen a növényekhez is hozzá tartoznak a szép kiegészítők.... Családi rendezvények, esküvőkre élő virág dekoráció szertartás helyszínére is.
kert
személyes konzultáció
Tekintsd meg kínálatunkat személyesen
Bemutatókertünkben egy régi kert újjá éledése látható, ötletek mit mivel ültethetsz össze, abból milyen látvány várható....., Személyes konzultáció alkalmával személyre szabott kert alapjai fektethető le.
kert