Paphiopedilum callosum var. sanderae - vénuszpapucs orchidea

Paphiopedilum callosum var. sanderae - vénuszpapucs orchidea

CIKKSZÁM:WS00420
készletinformáció:
Raktáron
8 000Ft
kérdése van a termékről?


Nevét virágja érdekes alakjáról kapta, a két alsó szirom összenövéséből “papucs” forma alakult ki. A papucsorchideák virága színeiben is különleges: a zöld, a vajszínű, a rózsaszín, az erős pink, a mélybordó és a sárga különböző árnyalataiban pompázik, fajtól függően.  A szirmaik sok esetben  pöttyösek, csíkosak.

Nemcsak a virágaik, de a leveleik is lehetnek pöttyözöttek, vagy egyszínű zöldek. A meleget kedvelő papucshibridek pöttyös levelűek,  szobában tartásra ezek közül válasszunk. A félárnyékot kedvelik, erre nyáron is ügyelni kell, erős napon károsodnak a levelek, és hamar tönkremegy a növény. Általában a papucsorchideákat a lepkeorchideákkal együtt tartják, mert igényeik nagyjából megegyeznek. A papucsok számára is megfelel a keleti vagy nyugati ablak, nyáron, nagy melegben árnyékolással.A papucsorchideák jól érzik magukat egyéb szobanövények társaságában, 40-50 %-os páratartalom már kielégítő számukra. Télen a fűtött lakásokban ezt sem könnyű megvalósítani, de egy kis leleménnyel sikerülhet. Nagyon hatásos, ha a környező szobanövények leveleit permetezzük, akár naponta. Jó megoldás  egy lapos tálba  nedves agyaggolyókat szórni, és erre állítani orchideánkat úgy, hogy a cserép alja ne érjen a vízbe. Lehetőleg tiszta esővízzel, ha ez nem megoldható, akkor megfelel a desztillált, vagy ioncserélt vízzel öntözzünk. Soha ne hagyjuk kiszáradni papucsorchideánkat.  Az ültetőanyag a cserépben mindig legyen nedves, de soha ne csuromvizes. A túl nedves közeg ugyanúgy árt az érzékeny gyökérzetnek, mint a kiszáradás. Télen a növény kevesebb vizet vesz fel, így ebben az időszakban különösen óvatosan kell bánni az öntözőkannával.  Nyáron akár kétnaponta is  öntözhetünk, mert a melegben, – főleg lakásban tartás esetén – hamar kiszárad az ültetőanyag.  Az öntözővízbe tegyünk néhány csepp folyékony orchidea-tápot nyáron minden harmadik öntözésnél, télen havonta egyszer. A papucsorchideák gyökérzete különösen érzékeny az ültetőanyagban kicsapódó tápsókra, ezért időnként bő, folyó vízzel kell megöntözni őket, hogy a cserép alján folyjon ki a víz. Ez kimossa a fel nem használt tápsó-maradványokat.

 

A papucsorchidea virága a levélrozetta közepéből emelkedik ki, egy virágszáron általában egy virág nyílik. A virágzás után a levelek mellett jelennek meg az új hajtások, amik 6-8 hónap múlva fognak virágozni. Nyáron kitehetjük a kertbe, árnyékos, fedett helyre. Lakásban tartásnál ügyeljünk arra, hogy soha ne érje huzat.

Egy kis szeretettel és odafigyeléssel sokáig életben tarthatjuk papucsorchideánkat, és gyönyörködhetünk  különleges virágaiban.

 

További ajánlataink
további ajánlataink
szolgáltatásaink
Miben állhatunk rendelkezésére?
Legyen az kert, ház, terasz vagy csak egy erkély, mindegyik lehet egyedi, ami Te vagy, ami ezáltal feltölt. Kerttervezés, kivitelezés igény szerint öntözéstechnikával, növényápolás, és nem utolsó sorban lakberendezés, hiszen a növényekhez is hozzá tartoznak a szép kiegészítők.... Családi rendezvények, esküvőkre élő virág dekoráció szertartás helyszínére is.
kert
személyes konzultáció
Tekintsd meg kínálatunkat személyesen
Bemutatókertünkben egy régi kert újjá éledése látható, ötletek mit mivel ültethetsz össze, abból milyen látvány várható....., Személyes konzultáció alkalmával személyre szabott kert alapjai fektethető le.
kert