Oncidium Tiny Twinkle - Oncidium orchidea

Oncidium Tiny Twinkle - Oncidium orchidea

CIKKSZÁM:WS00442
készletinformáció:
Raktáron
2 500Ft
kérdése van a termékről?


Kereskedelemben gyakran kapható, könnyen nevelhető, bőségesen virágzó hibridjei népszerűek az orchideákat kedvelők köreiben. Levelei puhák, alsó szárgumóból (bulbából) indulnak, virágzati száraik rendszerint elágazóak, sok-sok apró, gyakran illatos virággal.

Eredeti élőhelyük:  Dél-Floridától Észak-Brazíliáig terjed.

Elhelyezés

Lakásban világos ablakpárkány, vagy ablakhoz közeli virágállvány megfelelő számukra. A tűző naptól védeni kell, mert megégnek a levelei. Nyáron a kertben tarthatjuk, árnyékos, szélvédett helyen.
Az Oncidiumokat kétévente ültessük át orchideák számára készült ültetőközegbe. Az átültetés során a nagyra nőtt növényeket szétválaszthatjuk, és így szaporíthatjuk.

Öntözés

Szárgumóiban vizet és tápanyagot tárol, ennek ellenére nem szereti, ha az ültetőközege kiszárad. Gondoskodjunk róla, hogy a cserepében az ültetőközeg mindig nyirkos, de soha ne lucskosan vizes legyen. Gyökerei vékonyak, drótszerűek, túlzott nedvesség hatására elrothadnak. Az új hajtások, és a virágszárak is a bulba (szárgumó) alapjából emelkednek ki, és fokozottan érzékenyek a pangó nedvességre. Amikor a hajtások megjelennek, különösen ügyeljünk az öntözésre, az új hajtásokat ne érje víz, mert nagyon könnyen megbarnulnak, kirohadnak. Öntözéshez lehetőség szerint lágy vizet, esővizet használjunk.
 
 

Tápozás

Az Oncidiumfélék általában ősztől tavaszig virágoznak. Télen havonta, nyáron kéthetente tápozzuk őket enyhe tápoldattal. Csak orchideák számára készült tápanyagot használjunk.
 
A leveleket ne permetezzük, mert a vízcseppek hatására gombás, fekete pöttyösödés alakulhat ki a leveleken. A gombás fertőzés ellen gombaölővel permetezzük a növényt, szabad térben, ne a lakásban! A már kialakult barna pöttyök megmaradnak ugyan, de az új hajtások már egészségesen zöldek lesznek.
 
További ajánlataink
további ajánlataink
szolgáltatásaink
Miben állhatunk rendelkezésére?
Legyen az kert, ház, terasz vagy csak egy erkély, mindegyik lehet egyedi, ami Te vagy, ami ezáltal feltölt. Kerttervezés, kivitelezés igény szerint öntözéstechnikával, növényápolás, és nem utolsó sorban lakberendezés, hiszen a növényekhez is hozzá tartoznak a szép kiegészítők.... Családi rendezvények, esküvőkre élő virág dekoráció szertartás helyszínére is.
kert
személyes konzultáció
Tekintsd meg kínálatunkat személyesen
Bemutatókertünkben egy régi kert újjá éledése látható, ötletek mit mivel ültethetsz össze, abból milyen látvány várható....., Személyes konzultáció alkalmával személyre szabott kert alapjai fektethető le.
kert