Nicotiana - Díszdohány

Nicotiana - Díszdohány

CIKKSZÁM:WS00533
készletinformáció:
Nincs raktáron
Nem rendelhető
kérdése van a termékről?


Dél-Amerikából származó, egynyári, szubtrópusi dísznövény. Közepes méretű, bokros növekedésű, de egyes esetekben, akár 40-80 cm magasra is megnőhet.

Cserépben, konténerben és virágágyásban egyaránt remekül mutat. Bár a szárnyalt díszdohány minden esetben szemet gyönyörködtető látványt képes nyújtani, az igazán lélegzetelállító hatás érdekében, inkább csoportosan érdemes ültetni. Tölcséres virágai többféle színben is pompázhatnak a rózsaszíntől kezdve, a krém-fehéren át, egészen a zöldessárgáig. Mindeközben lenyűgözően erős, édes illatot árasztanak magukból, mely az esti órákban a legintenzívebb. Virágai vonzzák a lepkéket, ezáltal még bűbájosabb látványt képesek nyújtani kertünkben. Virágzásában a nyár elejétől, egészen kora őszig gyönyörködhetünk.

A díszdohány viszonylag egyszerűen gondozható dísznövény, mely bőséges virágzással és gyors növekedéssel hálálja meg a gondoskodást. Fényigényes növény, emiatt ültetési helyéül, napos, világos, szélvédett helyet válasszunk, bár félárnyékban is boldogul.

Talajok közül, a jó szerkezetű, tápanyagban gazdag talajokat részesíti előnyben, valamint később is érdemes tápanyag utánpótlásról gondoskodnunk. Ha szabadföldben neveljük, havonta, míg dézsában hetente tápoldatozzuk növekedési és virágzási időszakában.

A dús virágzáshoz és erőteljes növekedéshez nélkülözhetetlen a rendszeres öntözés, különösen figyeljünk erre, akkor, ha konténerben neveljük, de a virágágyásban nevelt növények is meghálálják a rendszeres locsolást.

További ajánlataink
további ajánlataink
szolgáltatásaink
Miben állhatunk rendelkezésére?
Legyen az kert, ház, terasz vagy csak egy erkély, mindegyik lehet egyedi, ami Te vagy, ami ezáltal feltölt. Kerttervezés, kivitelezés igény szerint öntözéstechnikával, növényápolás, és nem utolsó sorban lakberendezés, hiszen a növényekhez is hozzá tartoznak a szép kiegészítők.... Családi rendezvények, esküvőkre élő virág dekoráció szertartás helyszínére is.
kert
személyes konzultáció
Tekintsd meg kínálatunkat személyesen
Bemutatókertünkben egy régi kert újjá éledése látható, ötletek mit mivel ültethetsz össze, abból milyen látvány várható....., Személyes konzultáció alkalmával személyre szabott kert alapjai fektethető le.
kert