Jatropha Podagrica - Buddha hasa

Jatropha Podagrica - Buddha hasa

CIKKSZÁM:WS00328
készletinformáció:
Raktáron
8 600Ft
kérdése van a termékről?


A palackfa vagy Buddha hasa a kutyatejfélék családjába tartozó növény, mely Nicaragua, Costa Rica és Guatemala aszályos vidékein őshonos. A palackfa sok kutyatejféléhez hasonlóan mérgező növény.

Mivel eredeti élőhelyén gyakori a szárazság, ezért a palackfa igazi mestere annak, hogy minél több vizet tároljon, emiatt jó választás mindenkinek, aki nem szeretne sokat bajlódni az öntözéssel, vagy hajlamos megfeledkezni róla.

A palackfa igen különleges külsejű növény, palackformájú törzsének tetején, hosszú nyélen ülő, nagyméretű három vagy ötkaréjú levelek pompáznak. Vöröses színárnyalatú virága szintén nagyon dekoratív, jellemzően márciustól júliusig nyílik, de megfelelő gondozás mellett ennél tovább is megmarad. A palackfa legjobban napos, vagy világos, kellemesen meleg, legalább 16 fokos helyen érzi magát.Jól bírja a meleget és a száraz levegőt ezért nem okoz számára problémát a fűtési szezon sem.

A palackfát csak nagyon ritkán kell öntözni. Ősszel a növény természetes módon, bár a kezdő szobakertészekre frászt hozva, de ledobhatja a leveleit.

Ez teljesen normális a palackfa esetében, ilyenkor hagyjuk abba az öntözését, és csak tavasszal kezdjük el újra, amikor megjelennek az új levelek vagy a virágok. Tápoldatozni elég csak nyáron, havonta egy alkalommal, a tápoldatozáshoz megfelelő a kaktuszok számára készült tápoldat.

13' cserép 25-30 cm-es növény

További ajánlataink
további ajánlataink
szolgáltatásaink
Miben állhatunk rendelkezésére?
Legyen az kert, ház, terasz vagy csak egy erkély, mindegyik lehet egyedi, ami Te vagy, ami ezáltal feltölt. Kerttervezés, kivitelezés igény szerint öntözéstechnikával, növényápolás, és nem utolsó sorban lakberendezés, hiszen a növényekhez is hozzá tartoznak a szép kiegészítők.... Családi rendezvények, esküvőkre élő virág dekoráció szertartás helyszínére is.
kert
személyes konzultáció
Tekintsd meg kínálatunkat személyesen
Bemutatókertünkben egy régi kert újjá éledése látható, ötletek mit mivel ültethetsz össze, abból milyen látvány várható....., Személyes konzultáció alkalmával személyre szabott kert alapjai fektethető le.
kert