Hydrangea Petiolaris- Kúszó hortenzia

Hydrangea Petiolaris- Kúszó hortenzia

CIKKSZÁM:WS0082
készletinformáció:
Raktáron
5 480Ft
kérdése van a termékről?


A Hydrangea petiolaris - Kúszó hortenzia főbb jellemzői:

kúszó hortenzia (Hydrangea petiolaris) az egyik legjobb választás, ha falakat, kerítéseket, lugasokat, rézsűket szeretne befuttatni. Varázslatos fehér virágpompájában június-július folyamán gyönyörködhetünk.
 
Ez a hortenzia faj Japánban, Koreában és Oroszország távol-keleti részén honos kúszónövény. Dús, sötétzöld leveleivel, és édeskés illatú, fehér virágaival díszít. Levelei kerekdedek, fogazott szélűek. A lapos bogernyő virágzatban a krémszínű, apró, termős virágokat nagyméretű, fehér, meddő virágok veszik körül. A virágok mindig az előző évi hajtásokon fejlődnek. Léggyökerekkel kapaszkodik, támaszték mellett  5-8 m magasra kúszik. Fagytűrő cserje, a szélsőségesen hideg teleket is jól viseli.
 
Gondozása könnyű. Napos, félárnyékos helyre ültessük, itt fog a legjobban fejlődni. Igénytelen növény, kedveli a közömbös kémhatású talajt, de a meszes talajt is jól tűri.
 
Lombhullató. Ősszel sárgára színeződnek a levelei. Bujtással és dugványozással szaporítható.
 
A kúszó hortenzia nagyon dekoratív, és kevés gondozást igénylő növény, melynek csodálatos látványában Ön sok-sok évig gyönyörködhet.
További ajánlataink
további ajánlataink
szolgáltatásaink
Miben állhatunk rendelkezésére?
Legyen az kert, ház, terasz vagy csak egy erkély, mindegyik lehet egyedi, ami Te vagy, ami ezáltal feltölt. Kerttervezés, kivitelezés igény szerint öntözéstechnikával, növényápolás, és nem utolsó sorban lakberendezés, hiszen a növényekhez is hozzá tartoznak a szép kiegészítők.... Családi rendezvények, esküvőkre élő virág dekoráció szertartás helyszínére is.
kert
személyes konzultáció
Tekintsd meg kínálatunkat személyesen
Bemutatókertünkben egy régi kert újjá éledése látható, ötletek mit mivel ültethetsz össze, abból milyen látvány várható....., Személyes konzultáció alkalmával személyre szabott kert alapjai fektethető le.
kert