Galanthus Elwesii - Hóvirág

Galanthus Elwesii - Hóvirág

CIKKSZÁM:WS00447
készletinformáció:
Raktáron
2 000Ft
kérdése van a termékről?


A hóvirágot a remény szimbólumának tartják, a legenda szerint ez a kis növény jelentett vigasztalást szépségével az Édenkertből kiűzött emberpárnak. A keresztény kultúrában gyakran látható Szűz Máriával ábrázolva.

A hóvirág neve latinul hófehér tejvirágot jelent, a népnyelvben még hívják fehér tavaszika, Gergely napi  virágnak, vagy árva virágnak is.

Hazánkban az őshonos kikeleti hóvirág 2005 óta védett növénynek számít, oltalom alatt áll, az egész Európai Unió területén.

A hóvirágok kora tavasszal, lombos erők aljában jelennek meg először, amikor a hó elkezd olvadni. A növény először a föld felszíne  alatt telelő hagymájából fejlődik, táplálkozik. A növény a virág mellett két levelet visel, melyeken több egy irányba futó erezet látható. A magvait a növény zárt termőben alakítja ki, ugyan úgy mint a többi zárvatermő növényre jellemző. Egyforma takarólevelei a virágoknak nem különülnek el csésze- és sziromlevelekre.

A növény ültetési ideje ősszel, szeptembertől október végéig tart. Szépsége jobban érvényesül csoportosan ültetve, de egyenként ültetve is a hagymák pár év alatt csoportossá válnak.

A hóvirág a félárnyékos helyen fejlődik legjobban, ültethetjük nyugodtan lombhullató fák alá, cserjék árnyékába, hiszen eredeti élőhelye is az üde vagy félszáraz  erdők lombos területe. Fenyők alatt nem érzi jól a hóvirág magát.

Nagyon egyszerűen nevelhető a hóvirág, szinte semmilyen gondozásra nincs szüksége. Az ültetés előtti istállótrágyát vagy komposztot évről évre több és szebb virágokkal hálálják meg. Mivel nagyon gyors a szaporodása, célszerű három-négy évente a hagymákat szétültetni.

További ajánlataink
további ajánlataink
szolgáltatásaink
Miben állhatunk rendelkezésére?
Legyen az kert, ház, terasz vagy csak egy erkély, mindegyik lehet egyedi, ami Te vagy, ami ezáltal feltölt. Kerttervezés, kivitelezés igény szerint öntözéstechnikával, növényápolás, és nem utolsó sorban lakberendezés, hiszen a növényekhez is hozzá tartoznak a szép kiegészítők.... Családi rendezvények, esküvőkre élő virág dekoráció szertartás helyszínére is.
kert
személyes konzultáció
Tekintsd meg kínálatunkat személyesen
Bemutatókertünkben egy régi kert újjá éledése látható, ötletek mit mivel ültethetsz össze, abból milyen látvány várható....., Személyes konzultáció alkalmával személyre szabott kert alapjai fektethető le.
kert