Fritillaria - Kockásliliom

Fritillaria - Kockásliliom

CIKKSZÁM:WS00445
készletinformáció:
Nincs raktáron
Nem rendelhető
kérdése van a termékről?


A mocsári kockásliliom vagy kotuliliom (Fritillaria meleagris) a liliomfélék családjába tartozik. Gyakran nevezik egyszerűen csak kockásliliomnak. Európában, főleg Közép- és Délkelet-Európában található meg. Magyarországon védett növény! Kertekbe is szívesen ültetik dísznövényként.

10–25 cm magasra megnövő hagymás, évelő növény. Tulipánra emlékeztető, bókoló, harang alakú, 3–5 cm-es virágai magányosak, néha párosával fejlődnek április-május környékén. Színük bíbor vagy rózsaszínű, néha fehér (f. alba változat), igen látványosak.

A kockásliliom könnyen nevelhető évelő. A legszebben napos vagy félárnyékos helyen és üde, nyirkos, de jó vízáteresztő képességű talajban fejlődik. Kedveli a humuszos, nyáros is kissé nyirkos, hűvös talajokat. Az elvirágzás után nem szabad eltávolítani a szárat és a leveleket, csak ha azok már elszáradtak.

További ajánlataink
további ajánlataink
szolgáltatásaink
Miben állhatunk rendelkezésére?
Legyen az kert, ház, terasz vagy csak egy erkély, mindegyik lehet egyedi, ami Te vagy, ami ezáltal feltölt. Kerttervezés, kivitelezés igény szerint öntözéstechnikával, növényápolás, és nem utolsó sorban lakberendezés, hiszen a növényekhez is hozzá tartoznak a szép kiegészítők.... Családi rendezvények, esküvőkre élő virág dekoráció szertartás helyszínére is.
kert
személyes konzultáció
Tekintsd meg kínálatunkat személyesen
Bemutatókertünkben egy régi kert újjá éledése látható, ötletek mit mivel ültethetsz össze, abból milyen látvány várható....., Személyes konzultáció alkalmával személyre szabott kert alapjai fektethető le.
kert