Euphorbia Milii - Pompás kutyatej

Euphorbia Milii - Pompás kutyatej

CIKKSZÁM:WS00437
készletinformáció:
Raktáron
2 400Ft
kérdése van a termékről?


A pompás kutyatej (Euphorbia milii) egy bokros, lassan növekvő, nedvdús, pozsgás növény, ami Madagaszkáron őshonos. Ez egy könnyen gondozható virágzó szobanövény, amely egész évben virágzik, beltéren és kültéren egyaránt. A pompás kutyatej nagyon könnyen szaporítható. A legenda szerint a töviskorona becenévét Jézus után kapta, akinek a keresztúton töviskorona volt a fején. Ideális körülmények között a pompás kutyatej eléri a 90 cm magasságot és a 60 cm szélességet. Ennek a növénynek éles tövisei vannak, amelyek sötétbarna száron nőnek, levelei pedig élénkzöld könnycsepp alakúak, amelyek gyakran csak néhány hónapig tartanak.

Mint egy mikulásvirágnál, a pompás kutyatejnél is a növény legszebb része a fényes, színes levelek, amelyek nagyon kicsi virágokat vesznek körül.

A pompás kutyatej virágai vörös, sárga vagy rózsaszínűek lehetnek, és a szárak végén jelennek meg. A szárakat ragadós anyag borítja.

Ezt a növényt mérgezőnek tekintik, ezért háziállatoktól és gyermekektől távol kell tartani.

Fényigény

A pompás kutyatejnek a lehető legtöbb közvetett fényre van szüksége, de a közvetlen napfényt már kerülni kell.

Vízigény 

Amikor a pompás kutyatej aktívan növekszik, általában késő tavasztól kora őszig, akkor minden alkalommal alaposan meg kell locsolni, majd meg kell várni amíg a talaj felső része száraz és csak utána kell újra öntözni. Amikor a pompás kutya tej nem termel új leveleket és virágot, csökkenteni kell locsolását, de arra vigyázni kell, hogy a talaj nehogy teljesen kiszáradjon.

12' cserép méret, 20-25 cm-es növény

További ajánlataink
további ajánlataink
szolgáltatásaink
Miben állhatunk rendelkezésére?
Legyen az kert, ház, terasz vagy csak egy erkély, mindegyik lehet egyedi, ami Te vagy, ami ezáltal feltölt. Kerttervezés, kivitelezés igény szerint öntözéstechnikával, növényápolás, és nem utolsó sorban lakberendezés, hiszen a növényekhez is hozzá tartoznak a szép kiegészítők.... Családi rendezvények, esküvőkre élő virág dekoráció szertartás helyszínére is.
kert
személyes konzultáció
Tekintsd meg kínálatunkat személyesen
Bemutatókertünkben egy régi kert újjá éledése látható, ötletek mit mivel ültethetsz össze, abból milyen látvány várható....., Személyes konzultáció alkalmával személyre szabott kert alapjai fektethető le.
kert