Erica - Calluna - Hanga

Erica - Calluna - Hanga

CIKKSZÁM:WS00582
készletinformáció:
Raktáron
1 190Ft
kérdése van a termékről?


Az  alpesi erica/hanga, hússzínű hanga (Erica carnea) a hangák nemzetségébe sorolható, alacsony termetű mutatós örökzöld cserje. Dekoratív növény, mely kiváló választás, akár talajtakaróként ültetjük, akár sziklakerti növényként. 

Díszítőértékét kb. 30cm magas, tömött, bokorszerű megjelenése, tűszerű levelei valamint rózsaszín illetve lilás piros pici, de nagymennyiségű virágzata adják.

Szintén jó választás, azért is, mert virágzási ideje tél végétől tavasz közepéig tart, azaz pont akkor színesíti kertünket, amikor a legtöbb növény téli álmát alussza.

Ültetési helyéül napos, világos vagy félárnyékos helyet válasszunk. Talajok közül a semleges vagy savas kémhatású talaj a megfelelő számára. A többi hangánál jobban tolerálja a meszes talajt, de a kimondottan lúgos talajt nem kedveli.

Virágzási időben rendszeres öntözést igényel, tartsuk földjét nedvesen, a virágzás után kevesebb vízre van szüksége. A nyári melegben és szárazságban szintén meghálálja az öntözést. Virágzás után célszerű az elnyílt virágú ágait kicsit visszametszeni. 

További ajánlataink
további ajánlataink
szolgáltatásaink
Miben állhatunk rendelkezésére?
Legyen az kert, ház, terasz vagy csak egy erkély, mindegyik lehet egyedi, ami Te vagy, ami ezáltal feltölt. Kerttervezés, kivitelezés igény szerint öntözéstechnikával, növényápolás, és nem utolsó sorban lakberendezés, hiszen a növényekhez is hozzá tartoznak a szép kiegészítők.... Családi rendezvények, esküvőkre élő virág dekoráció szertartás helyszínére is.
kert
személyes konzultáció
Tekintsd meg kínálatunkat személyesen
Bemutatókertünkben egy régi kert újjá éledése látható, ötletek mit mivel ültethetsz össze, abból milyen látvány várható....., Személyes konzultáció alkalmával személyre szabott kert alapjai fektethető le.
kert