Cyclamen coum/hederifolium - Erdei ciklámen - GUMÓK

Cyclamen coum/hederifolium - Erdei ciklámen - GUMÓK

CIKKSZÁM:WS00471
készletinformáció:
Nincs raktáron
Nem rendelhető
kérdése van a termékről?


Az erdei ciklámen a hangavirágúak rendjébe, ezen belül a kankalinfélék családjába tartozik. A ciklámenek közül Magyarországon egyedül az erdei ciklámen (Cyclamen purpurascens) őshonos. Eredetileg elsősorban az ország nyugati részén, a Soproni-és Kőszegi-hegységben, valamint az Őrségben élt, főleg bükkösökben és gyertyános-tölgyesekben, de ma már az ország más részein is előfordulnak kivadult állományai. A ciklámenek júliusban kezdenek szirmot bontani, de tömeges virágzásuk szeptemberben figyelhető meg. A virág gumója emberre mérgező, a vaddisznók azonban nagyon kedvelik, innen erednek népies elnevezései is, mint a disznórépa vagy a disznó kenyér. Az erdei ciklámen nagyon kedveli a meszes talajú lomberdőket, a hegyvidékeket és a nyirkos talajú erdőket. Illatos virágai főként ciklámen színben pompáznak – de találkozhatunk fehér és rózsaszín virágú ciklámennel is –, tőálló levelei pedig zöldes, ezüstös színűek és díszesen márványozottak, illetve ovális vagy szív alakúak.

További ajánlataink
további ajánlataink
szolgáltatásaink
Miben állhatunk rendelkezésére?
Legyen az kert, ház, terasz vagy csak egy erkély, mindegyik lehet egyedi, ami Te vagy, ami ezáltal feltölt. Kerttervezés, kivitelezés igény szerint öntözéstechnikával, növényápolás, és nem utolsó sorban lakberendezés, hiszen a növényekhez is hozzá tartoznak a szép kiegészítők.... Családi rendezvények, esküvőkre élő virág dekoráció szertartás helyszínére is.
kert
személyes konzultáció
Tekintsd meg kínálatunkat személyesen
Bemutatókertünkben egy régi kert újjá éledése látható, ötletek mit mivel ültethetsz össze, abból milyen látvány várható....., Személyes konzultáció alkalmával személyre szabott kert alapjai fektethető le.
kert