Dendrobium Nobile - Vesszőkosbor Orchidea

Dendrobium Nobile - Vesszőkosbor Orchidea

CIKKSZÁM:WS00460
készletinformáció:
Raktáron
3 800Ft
kérdése van a termékről?


Dendrobium nobile, a jeles vesszőkosbor nem annyira ismert mint a lepkeorchidea, de egyre népszerűbb. Gondozása nem épp gyerekjáték, de azért nem lehetetlen. Fényigényes, a világos, szűrt fényű helyeket kedveli a legjobban. Rendszeres öntözést és magas páratartalmat igényel, amit permetezéssel, vagy nedves kavicsággyal érhetünk el a legegyszerűbben.

Növekedés időszakában (márciustól júniusig) nitrogén dús, tehát zöld növényeknek való táppal kell erősíteni. A normál előírás szerinti mennyiség fele is elég az orchideáknak a megfelelő növekedéshez.

Amikor megerősödtek a bulbák (júliustól novemberig), meg kell kezdeni a virágzásra erősítést. A nitrogén dús tápot káliumban és foszforban gazdag tápra kell cserélni. Kiváló hozzá pl. a muskátlitáp, de ezt is csak fele sűrűségben alkalmazzuk. Érdemes kint hagyni a szabadban egészen az éjszakai fagyok beköszöntéig, mert a dús virágzáshoz 2-3 hónapig 12 C fok alatti éjszakai hőmérsékletre, vagyis hideghatásra van szüksége.

Mindenképp hűvös helyiségbe tegyük és egyáltalán ne öntözzük 2-3 hónapig. A vízmentes pihenő idő után megjelennek a bimbók. Ekkor is legyünk türelmesek és várjuk meg, míg 1,5-2 centiméteresek lesznek a dudorok, csak utána kezdjük el locsolni, mert egyébként csak hajtások lesznek belőlük.

Ezután tegyük át szoba hőmérsékletű helyiségbe. A virágzás végéig csak víz kell neki, heti egyszer átcsurgatva a közegen, majd kiöntve alóla. Ha elnyíltak a virágok, és kibújnak az új bulbák, újra kezdődhet a nitrogénes tápozás.

További ajánlataink
további ajánlataink
szolgáltatásaink
Miben állhatunk rendelkezésére?
Legyen az kert, ház, terasz vagy csak egy erkély, mindegyik lehet egyedi, ami Te vagy, ami ezáltal feltölt. Kerttervezés, kivitelezés igény szerint öntözéstechnikával, növényápolás, és nem utolsó sorban lakberendezés, hiszen a növényekhez is hozzá tartoznak a szép kiegészítők.... Családi rendezvények, esküvőkre élő virág dekoráció szertartás helyszínére is.
kert
személyes konzultáció
Tekintsd meg kínálatunkat személyesen
Bemutatókertünkben egy régi kert újjá éledése látható, ötletek mit mivel ültethetsz össze, abból milyen látvány várható....., Személyes konzultáció alkalmával személyre szabott kert alapjai fektethető le.
kert