Cambria orchidea

Cambria orchidea

CIKKSZÁM:WS00422
készletinformáció:
Raktáron
3 800Ft
kérdése van a termékről?


A Cambria egy nemesített orchidea fajta, melyet egy belga nemesítő állított elő a múlt század elején.
Ebbe a csoportba többféle orchidea hibrid is tartozik. Közös jellemzőjük, hogy egyik keresztezési vonaluk Oncidium vagy Odontoglossum. Számos színváltozatban, formában és virágméretben fordulnak elő.

Virágzatuk viszonylag tartós, akár 2 hónapig is megmaradnak, ha a környezet megfelelően hűvös.
Vannak illatos virággal rendelkezőek, egyesek pedig hatalmas virágaikkal hívják fel a figyelmet.
Egyike a legkönnyebben tartható orchidea-fajtáknak, feltéve ha jó a közege (talaja).
Rendszeres tápozást igényel. A világos helyet szereti a lakásban. A pangó vizet (ahogy a többi orchidea sem) nem bírja.

Fényigény: világos és félárnyékos helyet kedvel. A tűző nap kifejezetten árt neki! Legalkalmasabb a keleti vagy nyugati ablak. Déli ablakba más növények társaságában, függöny-árnyékolással tegyük. A huzatot nem viseli el, de a légmozgást, friss levegőt igényli.

Hőigény: nagyon jól érzik magukat fűtetlen szobában, üvegezett teraszon, télikertben, ahol a éjszakai hőmérséklet télen 10-13 ˚C, a nappali 16-19 ˚C. Nyáron a túl nagy meleget nem szereti. Vigyázzunk arra, hogy hideg téli éjszakákon sem hűlhet 16°C alá, ekkor a virágszáron cukros ragadós váladék keletkezik.

Vízigény: tartsuk közepesen nedvesen. Az orchideák legnagyobb része a túlöntözés áldozata lesz, a szükségesnél kevesebb vizet jobban elviseli.
A 22°C körüli hőmérsékleten tartott növények esetében 5-7 naponként kell öntözni, télen 7-8 naponként. Ennél magasabb hőmérséklet esetén több vizet igényel a növény ezért 3-4 naponként öntözhető, figyelembe véve a helység páratartalmát is.
Öntözéshez legjobb az esővíz. A levél hónaljában éjszakára ne maradjon víz, mert baktériumok megfertőzik és ez nagy kárt okozhat.

Tápanyagszükséglete: csekély, de rendszeres tápanyagellátásra van szüksége.Az öntözővízbe keverjünk kb. 10 naponként orchidea tápot a megadott koncentrátumban. A virágzás időszakában kevesebb tápanyagot adjunk neki. Tavasztól őszig rendszeresen tápozzuk (hetente) orchidea táppal. Télen elég havonta, hathetente enyhe tápoldatot adni nekik.

Ápolási tipp: tartásuknál fontos, hogy a megfelelő virágzás eléréséhez hűvös klímát kell biztosítani. A virágzás után kevés vizet igényelnek, egészen az új hajtások megjelenéséig.

Magassága: 55-60 cm

Cserépméret: 12 cm

!  JELENLEG rendelhető 5,6,7,8 számú fajták!!

További ajánlataink
további ajánlataink
szolgáltatásaink
Miben állhatunk rendelkezésére?
Legyen az kert, ház, terasz vagy csak egy erkély, mindegyik lehet egyedi, ami Te vagy, ami ezáltal feltölt. Kerttervezés, kivitelezés igény szerint öntözéstechnikával, növényápolás, és nem utolsó sorban lakberendezés, hiszen a növényekhez is hozzá tartoznak a szép kiegészítők.... Családi rendezvények, esküvőkre élő virág dekoráció szertartás helyszínére is.
kert
személyes konzultáció
Tekintsd meg kínálatunkat személyesen
Bemutatókertünkben egy régi kert újjá éledése látható, ötletek mit mivel ültethetsz össze, abból milyen látvány várható....., Személyes konzultáció alkalmával személyre szabott kert alapjai fektethető le.
kert