Adenium obesum - Sivatai rózsa Oltványok
új

Adenium obesum - Sivatai rózsa Oltványok

CIKKSZÁM:WS00529
készletinformáció:
Raktáron
17 900Ft
kérdése van a termékről?


A sivatagi rószsa (Adenium obesum) egy egyedülálló kinézetű, pozsgás növény, ami Arábia félszáraz régióin, valamint Afrika keleti és nyugati részein őshonos.

Ennek a növénynek vastag, tömör törzse van, emiatt „kövér növény”-nek is nevezik. Beltéri tartás esetén a sivatagi rózsa akár a 60-150 cm magasságot is elérheti, valamint a 30-90 cm szélességet. Gyönyörű virágokkal és ritka kis levelekkel rendelkezik. A 3-5 cm-es csészealj alakú virágok nagyon látványosak, amik piros, rózsaszín vagy fehér színűek lehetnek. A vastag törzs részlegesen vagy teljesen el van temetve a talajban. Ez az egyik népszerű beltéri virágos növény, mert szokatlan és kevés gondozást igényel. A sivatagi rózsának erős, közvetett fényre van szüksége. A sivatagi rózsa vastag törzse tárolja a vizet, így csak akkor kell megöntözni, mikor a talaja már száraz.

Ha a talaja már túlságosan szárazzá válik, akkor a növény pihenési időszakba kerül, egy kis víz azonban gyorsan újraéleszti a növényt, ami megint növekedésnek fog indulni.

A sivatagi rózsát egy kifejezetten a virágos növények számára ajánlott táppal kell gondozni. A növényi tápnak alacsonyabb nitrogéntartalmú és magasabb foszfortartalmúnak kell lennie. Késő tavasztól kora őszig havonta kell tápozni a sivatagi rózsát, mindig hígítva a tápot az ajánlott erősség felére.

A sivatagi rózsának nagyon meleg hőmérsékletre van szüksége. A helyiséget, ahol a sivatagi rózsa tartózkodik mindig 15 °C felett kell tartani és óvni kell a növényt a légkondicionálóból kiáramló hideg levegőtől vagy a hideg huzattól.

A sivatagi rózsa egész évben virágozhat, de tavasszal és ősszel sokkal gyakoribb és szebb a virágzás. Az idősebb növények sokkal több virágot termelnek. A virágok lehetnek vörösek, fehérek vagy rózsaszínűek. 

További ajánlataink
további ajánlataink
szolgáltatásaink
Miben állhatunk rendelkezésére?
Legyen az kert, ház, terasz vagy csak egy erkély, mindegyik lehet egyedi, ami Te vagy, ami ezáltal feltölt. Kerttervezés, kivitelezés igény szerint öntözéstechnikával, növényápolás, és nem utolsó sorban lakberendezés, hiszen a növényekhez is hozzá tartoznak a szép kiegészítők.... Családi rendezvények, esküvőkre élő virág dekoráció szertartás helyszínére is.
kert
személyes konzultáció
Tekintsd meg kínálatunkat személyesen
Bemutatókertünkben egy régi kert újjá éledése látható, ötletek mit mivel ültethetsz össze, abból milyen látvány várható....., Személyes konzultáció alkalmával személyre szabott kert alapjai fektethető le.
kert